Apel patetic catre suporteri

Oricât s-ar da unii strategic cu fundul de pământ, oricât de dezechilibrată va fi vineri disputa peluzelor pe stadionul din Arad, prima etapă a returului diviziei B la fotbal le va aduce față în față pe UTA și Poli. Așa zice la program. Aproape că nici nu mai contează că un arbore genealogic făcut ambelor echipe ar putea duce la concluzia că pe arena baronului Neumann vor juca Liberty-Fortuna-Salonta-Covaci-UT Arad, pe de o parte, și ACS Recaș, de cealaltă. Paradoxal, pentru unii mai importantă este solidaritatea arătată de fanii Liberty-Fortuna-UTA-ei „Politehnicii curate” de pe Știința, decât faptul că foști fotbaliști, antrenori, glorii care au servit Poli de-a lungul anilor, se află astăzi lângă „compromisul” de pe „Dan Păltinișanu”.

Cum și mie mi-a devenit ușor simpatic Ion Iliescu în momentul retragerii din politică, tocmai din acest motiv, așa, și tifoseriei arădene îi dă mâna să simpatizeze cu soluția Druckeriei din Timișoara, adică cu cineva scos din joc, cu cineva care nu va mai conta niciodată în ecuația rivalității fotbalistice dintre cele două mari orașe.

Fiind limpede ca o încăpățînare infantilă că echipa Druckeriei nu va putea ajunge vreodată în situația să mai rivalizeze cu UTA în primele trei ligi federale. Și că orice eveniment administrativo-fotbalistic ce ar putea să mă contrazică nu s-ar putea petrece fără un investitor potent, stabil și cu îngăduința cabinetului numărul 1 de la Primăria Timișoara, acolo unde lucrează încă vreo șapte ani cel acuzat de dezbinarea comunității alb-violete.

Poate că undeva ar conta ca niște vinovății să fie recunoscute. Vinovății din ambele tabere, dar mai cu seamă din cea a ălora ce administrează orașul. Dincolo de penitențe însă, în economia fotbalului timișorean e greu ca proiectul ACS să mai fie întors din drum pentru a lăsa loc altuia, chiar și mai curat. Poate în alte epoci politice, ceea ce n-ar rezolva însă problema, ba din contră, ar confirma bănuielile cu privire la originea scânteii care a inflamat actualul conflict. Nimeni nu mai are de câștigat din păstrarea armelor scoase din teacă, cum nimeni nu pare mai deștept decât celălalt dacă pe primele 50 de pagini de forum Druckeria creatorii noului club sunt făcuți „USLamiștii”, „vopsiții”, „penibili”, „proști”, „degradați”, „manipulabili”, „cretini”, „clone”, „de căcat”, „aventurieri” etc.

Toți, la grămadă, primarul Nicolae Robu, Călin Rosenblum, Emeric Dembrovschi, Nelu Bungău, Petre Mehedințu, Romulus Petrescu, Jackie Ionescu, Levente Balint, Nicolae Secosan, Adrian Schindarli, Ioan Cartis, Ioan Timofte, Sorin Vlaicu, Viorel Vișan, Velcea, Viorel Boiț, Dobricean, Poparadu, Bălace și alții sunt numiți „marionete” ale celor ce conduc noul val politic. Iar clubul rezultat din eforturile acestora, „o prostituție”, o cale a „mișeliei și dezonoarei” și o „prosteală ieftină”.

Rămânând supărați ca cowboy-ul pe sat, liderii Druckeria se despart nu numai de stadionul „Dan Păltinișanu”, de vizibilitatea mediatică ce i-a făcut celebri în țară, de emoția unei competiții fotbalistice reale, ci pierd una din ultimele șanse să arate că inteligentul cedează când constată că nu mai are absolut, dar absolut nimic de câștigat din supărarea sa. Iar când vor observa că linia a doua a galeriei, copiii ce dau formă brigăzilor din Peluza Sud, se plictisește să stea departe fotbalul care contează, lor, liderilor, le va fi imposibil să mai facă pasul înapoi spre casă.

Fenomenul tifoseriei alb-violete nu ar trebui să fie un bun în patrimoniul cuiva, persoană fizică sau asociație, și e limpede că a rezistat zeci de ani tocmai pentru că s-a ferit să fie monedă de schimb sau armă politică. Oameni buni, indiferent dacă primarul Robu este de vină sau va fi făcut erou pentru felul în care a reorganizat fotbalul timișorean în vară, credeți că mai contează?! Sau va conta vreodată, când veți striga în pustiu că ați avut dreptate?! Merită să dați dracului munca și pasiunea unei generații doar pentru a arăta cine este de vină?! OK, atunci abandonați „Dan Păltinișanu”, „linșați-l” pe Nicolae Robu și sigur veți rămâne în istorie.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

unu a spus: (martie 5th, 2013 at 12:05 )

se pare ca acest Sasu este singurul de la „de banat” care atunci cand scrie despre fotbal nu mai tine cont de simpatiile politice!

un polist adevarat nu pune ambitia politica inaitea fotbalului timisorean si al Politehnici! NICIODATA!

eugenio a spus: (martie 5th, 2013 at 12:40 )

corect, eugen. ai dreptate, dar modul asta de a discuta cu polistii ar trebui sa-l vedem facut de cei din conducerea lui poli. dar ei ce fac? li se rupe. nu ii intereseaza daca stadionul e gol. poate ca vor merge mai multi oameni in divizia A, dar tot nu se justifica efortul facut de oras pentru o haita de nesimtiti carora nu le pasa de suporterul de rand. noi stiam ca echipa e facuta pentru timisoreni, dar vad ca nu e asa. de fapt s-au mai infiintat niste locuri de munca pentru niste incompetenti. sa-mi spuneti doar un nume din actuala conducere care stie sa vorbeasca limba romana, doar unul. nu veti gasi, cu exceptia obositului de ion v ionescu care are o varsta si nu mai poate.

@Jiji Brancovan a spus: (martie 5th, 2013 at 13:56 )

Din doua una: 1.Ori nu sti sa citesti…………………………………………………..2.Ori nu intelegi nimic din ce citesti! ……………………………………………..Concluzia: Oricum, parerea ta nu conteaza! La revedere , peste 4 ani la alegeri! Voi astia „politrucii”, oricum altceva nu va intereseaza!

POLITICA - POLITICHIA ! a spus: (martie 5th, 2013 at 17:04 )

CE RADICAL schimba totul politica! Dle.Brancovan, acum un an parca erai adeptul lui:” La TIMISOARA nu se discuta, SE IUBESTE !”. Iar acum te-ai schimbat (POLITIC) la: „La Timisoara se negociaza, se solicita drepturi, se pun conditii si in functie de astea, eventual se iubeste „. Ce TRANSFORMARE MAJORA<UIMITOARE !

aceserobist a spus: (martie 5th, 2013 at 19:45 )

O singura remarca am si eu , n-are rost sa port o polemica inutila cu postacul acs-ist sau poate or fi doi, in fine, brancovan cum o fi , cum n-o fi , posteaza de pe feisbuc, vede toata lumea cine e, astialalti doi sau unu cati or fi , nu o fac.Deci ce am putea intelege din toata aceasta situatie ?

Sasu a spus: (martie 5th, 2013 at 20:59 )

Eugene stai linistit ca n-o sa-ti facem mesaj, oricat ti l-ai dori tu 😀

drukeriamembriidepartid a spus: (martie 5th, 2013 at 21:15 )

„Eugen Sasu isi posteaza de ani de zile parerile critice pe forum, la fel ca in cazul meu. Voi ati aparut de cateva luni”
Ai dreptate, cel putin in cazul meu, eu am inceput sa postez din momentul in care am vazut lideri ai drukeria cum au aparut la televiziuni sustinand ca echipa pe care o incurajau (Poli) sa NU fie salvata de autoritati, apoi i-am vazut pe aceeasi lideri ai drukeria intrand in politica (nu conteaza in ce partid), important este ca ei si partidul lor puteau salva fotbalul timisorean, si NU au facut acest luci ci dinpotriva! au votat impotriva salvarii echipei cu cele mai mari performante din istoria timisorei!!! apoi am vazut zidurile orasului mazgalit cu mesaje pe care de obicei dusmanii fotbalului timisorean le foloseau alea cu ‘Recas’, asa cum spurcatii de la steaua&dinamo le foloseau pe acele mesaje cu ‘aek’ sau ‘fulgerul bragadiru’ !
brancovene, iti promit ca eu voi disparea de pe forumuri in momentul cand si acesti dusmani ai timisorei vor disparea si ei!

NESTOR-ESCU a spus: (martie 5th, 2013 at 22:35 )

Mare prietenie pe forumul lui UTA intre Cristi Brancovan, Mihalcea si fanii aradeni. Jalnic au ajuns baietii astia. Sa vedeti cum cersesc simpatia alora, doar doar nu-i considera pe cei de la ACS parteneri de rivalitate istorica. In decorul discutiei apare si unul Kidu de la SUR, care i-a tras o bataie sora cu moartea lui Bracovan intr-o discoteca din Arad cu ceva vreme in urma. Prieteni la catarama.

Adi a spus: (martie 6th, 2013 at 08:51 )

cine anume cerseste si ce?:))
cred ca ai probleme mari cu citirea unui text si cu intelegerea a ce se scrie in acel text…..
un singur lucru e clar : AC RECAS NU E POLI! 😉

Gabriel a spus: (martie 6th, 2013 at 09:25 )

Intr-adevar, meciul de vineri le va aduce fata in fata pe UTA si pe Poli, atata doar ca Poli vine de la orice altceva (Policlina, Polietilena, Poliester) numai de la Politehnica nu.
Robu a salvat fotbalul timisorean concomitent cu ingroparea echipei Politehnica refuzand sa o cumpere si sa-i plateasca datoriile.

NESTOR-ESCU a spus: (martie 6th, 2013 at 12:32 )

…..REVIN CU IDEEA….DE MAI SUS….CEL DIN ARAD…(KIDD) A FOST IDOLUL MEU…..LA VREMEA RESPECTIVA …..A PROFITAT DE O DESCINDERE OBRAZNICA A LUI BRANCOVAN LA UN CUNOSCUT CLUB DIN ARAD……..ACESTA FIIND INCONJURAT DE FEMEI SI PLIN DE AROGANTZA …NU A SESIZAT CA IL PANDESTE PERICOLUL….GHINIONUL LUI BRANCOVAN SA SPART LA TOALETA CLUBULUI …UNDE A FOST EXECUTAT IN STIL MAFIOT…FIIND-UI APLICATE NUMEROASE CORECTII CORPORALE…..DEALTFEL BINEMERITATE….:))))))))

Comunicat Jandarmerie a spus: (martie 7th, 2013 at 21:18 )

Meciul UTA – ACS Poli nu e un derby! O spune Jandarmeria Română, care cataloghează partida în categoria celor cu grad mediu de risc!

Dacă în alți ani un meci UTA – Poli Timișoara reprezenta un derby cu peste 10 mii de oameni, cu bătăi de stradă sau orgolii, în 2013, acest lucru nu se va mai întâmpla. Partida de la Arad, programată de la ora 18.00 pe stadionul ”Francisc Neumann” din municipiul Arad este un meci normal, catalogat de Jandarmeria Română drept unul cu grad mediu de risc.

Situația echipei ACS Poli, care nu a reușit să adune o asemenea emulație cum era în alți ani în rândul fanilor a făcut ca dezinteresul pentru acest meci din partea timișorenilor să fie aproape nul. Doar 50 de fani vor face deplasarea la partida de la Arad, (în condițiile în care în 2012 au fost peste 500) iar vestea cea mai cruntă din acest an este dată de Jandarmeria Română. Conform reprezentanților Jandarmeriei, ”meciul este încadrat în categoria celor cu grad mediu de risc”, aproape la fel ca un meci UTA – Gloria Bistrița, să-i spunem. Timișorenii care se incumetă totuși să meargă la meci vor trebui să aibă asupra lor actele de identitate.

”La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii trebuie să prezinte documentele de acces şi, după caz, documentele de identitate. Refuzul de a se legitima sau furnizarea de date incorecte despre identitatea lor se sancţionează contravenţional”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

Marlanu a spus: (martie 9th, 2013 at 23:11 )

Gabriel tu esti chiar cel mai prost dintre toti prostii si pe la Druckeria e plin de ei. Pai cum Robu a Robu a refuzat sa cumpere Politehnica de la Iancu si sa-i plateasca datoriile caand de fapt Robu a fost singurul care a sustinut pana in ultima clipa ca Poli trebuie cumparata de la Iancu pt. ca e mai ieftin sa fie cumparata decat sa se porneasca de la capat.

Citeste mai mult pe: Apel patetic catre suporteri | deBanat.ro – spune realitatea! http://www.debanat.ro/2013/03/apel-patetic-catre-suporteri/#ixzz2N4yFeywY

Cristi a spus: (martie 9th, 2013 at 23:14 )

Vezi Marlanule ca nici acea Poli a lui Iancu de fapt nu era Poli, nu era cu nimic mai Poli decat cea de acum creata de Robu cu plecare de la ACS Recas.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top