Fantoma USL la ACS Poli

Când era coleg de alianță cu pesedistul Titu Bojin în struțo-cămila numită USL, primarul liberal Nicolae Robu găsea că la cea mai Poli dintre Poli din toate timpurile lucrurile merg fructuos, pe căi nebănuite de progres. Apoi a început să se vadă retrogradarea și morcovul din fundurile amândurora, motiv numai bun de revoluție în clubul municipal ACS Poli Timișoara. Pentru aplauze a fost adus președinte Ioan Timofte, iar antrenor, „legenda” Dan Alexa. În spatele acestei reconstrucții au apărut însă tot mai vizibile cozile de la secera și ciocanul cu care Titu Bojin mai deținea controlul în clubul „ctitorit” peste decenii de primarul Nicolae Robu. Din tăierea în carne vie anunțată de Ioan Timofte n-a mai rămas decât o banală rotire a cadrelor. S-a prăpădit USL, iar liberalul Robu și-a dat drumul la gură, anunțând că așa nu se mai poate, că organigrama clubului e stufoasă, ca și cum nu dumnealui a fost omul care a contrasemnat tot ce-a fost bun și rău la Poli.

Fără să duhnească a piftie cu foi de dafin, boia și căței de usturoi, Titu Bojin a dat și dumnealui din cap că „da, așa este”, clubul e prea stufos și că se vor lua măsuri. Ca în bancul cu croitorul, măsurile au fost luate joi seară după runde nenumărate de negocieri între cei doi „corifei” ai fotbalului timișorean. Pentru cracul stâng al salopetei lui Titu Bojin, măsura a fost una firească: Velcea rămâne în club chiar dacă l-a dat în judecată pentru reducerea salariului. E adevărat, pe o leafă și o funcție mai subțiri, dar musai că omul să fie acolo, să priceapă ce se întâmplă când va fi chemat să „sifoneze”. Un domn Maier, rubedenia pesedistului Grindeanu, mediocru arbitru și organizator de competiții la Recaș, a ajuns președinte al consiliului director, fără leafă în acte, lucru care chiar nu mai contează. Un alt pesedist cu balonul rotund este dl Bungău „șutul său”, care pe o listă obținută de deBanat.ro apare inițial cu un salariu de 3.500 lei, egal cu al managerului Ioan Timofte, semn că paritatea politică trebuia să se respecte, ‘tu-i mama mă-sii de treabă.

Când presa vorbea de nevoia de restructurare a fotbalului pe bani publici nu se referea neapărat și numai la Petre Mușat cu fii-su, la profesorul Jackie Ionescu sau la vreun antrenor de la centrul de copii și juniori. Buba cea urât mirositoare venea din clica politică de la acest club, iar pentru asta nu există leac și nici limită în ipocrizia unor demnitari cu răspundere. Ce a înțeles Titu Bojin din reconstrucția la ACS Poli? Prima chestie a fost să-i ceară demisia lui Alexa și Timofte. OK, discutabil. Apoi cere un organism mai suplu la club, dar negociază la sânge, ba chiar amenință cu retragerea sprijinului financiar, pentru a-și menține în club toate „urechile” și „ochii” necesare unui „tată de județ”.

Îl avem pe Timofte al lui Robu? „Foarte bine, rămâne și Bungău.” E Florențiu Staicu de la Politehnică? Senzațional. „Velcea e omul potrivit la locul potrivit”, ba și Maier, și Dobra, ca să aibă și Robu motiv să mai bage unul. Știți care e paradoxul în toate porcăriile astea? Că e bine și așa, că s-a ajuns la un compromis ca lucrurile să meargă mai departe, să nu se blocheze când ți-e lumea mai dragă în majorități de consiliu și alte treburi fără nicio legătură cu fotbalul. Din această cauză nu vor politicienii un acționariat privat. Bun, nici nu l-am avea momentan printre calicii de afaceriști timișoreni, dar oamenii ăștia din administrație au declarat sus și tare că ei nu dau nimic la privat, că vor ca totul să moară de mâna lor, ce mama dracului!

Așa s-a ajuns la anomalii precum salariul unui preparator fizic (spaniolul Jorge Alvares) mai mare decât al antrenorului Alexa. Numai la noi un angajat cu rang de secund poate lua de aproape patru ori leafa managerului Timofte. Iar dacă un jucător care să te ajute în teren îți cere 5.000 de euro, ne vom face cruci cu degetele de la picioare, cum că Satana mănâncă banul amărâtului de contribuabil timișorean. În rest, nicio problemă că alți cinci trepăduși politici toacă aiurea aceeași sumă de bani pentru confortul decizional al unor prim-secretari de județ ori de municipiu. Asta este reconstrucția ce-a rămas din promisiunea lui Tim. În mod normal, mi-aș dori ca Ioan Timofte să-și dea demisia în semn de protest pentru toată această mizerie politică. Pe de altă parte, de ce să-i facă pe plac lui Titu Bojin?

Autor
Etichete , , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

HOTIE a spus: (iulie 12th, 2014 at 11:10 )

Gunoaielor!!!! Hotilor!!! Imi este scarba de voi ,cei care nu au fost in partid au fost eliminati.doar aceia!!!! Nu va este un pic de rusine?! Ce experienta are Velcea,ce performante? Dar Maier? Fiecare (fara exceptie) din conducerea actuala este in PSD. Asteptam alegerile sa vedem ce voturi vor avea PSD-istii. Tractoristul de Bojin cati oameni a numit in functii de conducere? Care este experienta lui Velcea??? A fost un jucator prost si un antrenor la fel de prost,acum a devenit director?!?’ Este posibil sa va bateti joc in halul asta de banii publici? Mai bine aveti grija sa renovati spitalele,nu sa tineti o echipa pt a putea remunera pilele si neamurile lui Robu,Grindeanu,Bojin…dar nu investiti in renovarea spitalelor pt ca atunci unde ii veti angaja pe acesti lingai?????

++ a spus: (iulie 12th, 2014 at 13:02 )

Votati Titu Bojin

pop a spus: (iulie 12th, 2014 at 15:40 )

Doamne ce batjocora face bojin. pentru el acest club e al lui. E penibil, politicul face ravagii la acs. Asta nu mai e echipa timisorenilor, e echipa psd si a lui bojin. Nici macar robu nu mai are putere. E penibila schimbarea timofte-maier, una fara cuvinte. apoi reactivarea lui bungau…o minunatie marca bojin. Cit despre familia musat, nu imi pare rau, au praduit destul clubul. musat senior, spaima alcoolului, sa fie dat afara, nu e nici o pierdere, un imbirligator notoriu. asta e o fapta buna mr bojin. Vesnic nemultumit si intotdeauna cu vorbe urite adresate tuturor, lasa-ne musate. si cu descoperirea ta de fiu-tu….afara. Ma bucur ca a disparut din peisaj Jackie, mai bine stai la tv, si traieste pensia linistit. nu sint de accord cu pozitiile lui velcea, cu bungau, cu maier, oameni psd pusi pe pile. oare cit o mai tine asta ??

suporter a spus: (iulie 13th, 2014 at 00:13 )

bun articol bravo totu este pe pile si relati sa vrdrm ce putere are timofte a declarat la o emisune daca nu are putere deplina se ridica si pleaca din club sant curios numi vine sa cred ca un preparator fizic poate sa castige mai mult decat antrenoru principal si sant curios daca o sal schimbe pe alexa psa plece tot stafu din club nu sa i mai primeasca pe la juniori sa plece cu alexa oare ce ar face vlaicu benga si turcas ar acepta asa ceva

paun a spus: (iulie 13th, 2014 at 21:58 )

ma mira un lucru. e incredibil cum poate face bojin cartile la echipa asta. cum e posibil ca acest presedinte de cj sa tina cu dintii de doi oameni, doi lingai, doi oameni fara coloana vertebrala. e vorba de bungau si velcea, sau velcea si bungau. ar face orice bojin sa ramina cei doi, ar trece peste cadaver se pare. pentru
acest bojin nu conteaza nimic, decit bungau si velcea. a era sa uit si maier, omul psd care din nimic la recas a ajuns presedinte la acs. nu e posibil asa ceva, sa il dai pe timofte la o parte si sa il pui pe maier, alaturi de el velcea si bungau. unde ne aflam domnilor. se pare ca cel mai bine este sa fii prieten cu bojin si ai functie la poli. este o mocirla in care nici robu nu mai poate controla nimic, bojin e clar nr 1 in acest pseudo proiect. singurul lucru bun speram sa fie indepartarea clanului musat, betivanul musat, imbirligatorul musat, omul care critica si vorbeste pe toata lumea. ajunge. aici o bila alba tandemului bojin-dobra.

Abvc a spus: (iulie 14th, 2014 at 08:10 )

Vreau sa imi spuna cineva pe pa aia de la stadion bruneta ce se flendura inaintea meciurilor pe teren si spune ca este consilier management” cine o tine?!?! ce face aceasta Giorgiana Prodanciuc fizic in acest club??? Ce face ea pt a primi un salariu??

Abvc a spus: (iulie 14th, 2014 at 08:11 )

Vreau sa imi spuna cineva pe pa aia de la stadion bruneta ce se flendura inaintea meciurilor pe teren si spune ca este consilier management” ce face aceasta Giorgiana Prodanciuc fizic in acest club??? Ce face ea pt a primi un salariu??

alex a spus: (iulie 14th, 2014 at 10:48 )

subscriu ABVC . sunt in acel club foarte multe pipitze,probabil amantele sefiilor :)) doar de asta sunt capabile….

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
Top