O noua premiera pentru Timisoara: agent de influenta al lui Putin si colaborator la „Vocea Rusiei”, uns viceprimar

Am tot auzit și știm cu toții că Timișoara este un oraș al premierelor naționale și chiar europene sau mondiale: primul oraș iluminat electric, primul tramvai electric, stație de salvare, primul oraș liber de comunism etc. Mai nou, Timișoara are și alt gen de premiere. Pe 25 mai, PSD a câștigat pentru prima dată alegerile la nivelul orașului. (E drept, cu sprijinul consistent al primarului Nicolae Robu.) Acum, orașul simbol al Revoluției anticomuniste se pregătește de o nouă premieră. Una cu care nu s-ar lăuda însă nici Caracalul sau Cuca Măcăii. Astfel, în urma unei înțelegeri cu PSD, consilierul local Bogdan Herzog, renumit agent de influență al Rusiei în Vestul României, va fi uns viceprimar în locul liberalului Dan Diaconu. Și am proprietatea termenului, ca să susțin acest lucru.

Cum s-a ajuns aici? În urma unor înțelegeri de tip blitzkrieg, PSD a bătut palma cu PP-DD, dar și cu doi consilieri locali fără partid, pentru a face noi majorități în CLT și CJT. Cei doi sunt Bogdan Herzog și Flavius Boncea, mai cunoscuți drept copii de mingi ai fostului primar Gheorghe Ciuhandu. O tripletă care se revendică drept anticomunistă, anti-PSD-istă, dar care a ajuns să bată palma cu PSD și oamenii din teritoriu ai bizarului „Domn Dan”. Și asta, doar la un scurt „aport!” strigat de Titu Bojin, președintele PSD Timiș și fără multe târguieli. Ca să nu mai spun că se întâmplă într-o periaodă în care partidele de dreapta încep să se regrupeze pentru a face față pericolului unui partid-stat de culoare roșie. Dar doctrina și principiile țin exact până acolo unde începe să miroase a ciolan proaspăt. De altfel, mutarea celor doi nu este chiar surprinzătoare, ei votând de mai multe ori în CLT alături de PSD. Puturoasă este doar ipocrizia!

Revenind la Bogdan Herzog, fanaticul susținător al lui Vladimir Putin, trebuie spus că acesta este colaborator la „Vocea Rusiei”, oficios putinist, înființat de KGB. Acolo unde îl ridică în slăvi pe agresorul de la Kremlin și înjură extrem de virulent „putredul Occident”. Oricât ar fi PSD-iștii de continuatori ai Partidului Comunist, ar trebui să le fie cel puțin jenă de asocierea cu un astfel de individ. Dacă, la nivel național, liderii partidului se dau de ceasul morții ca să demonstreze că n-au nicio legătură cu Putin și Rusia și că sunt apropiați de valorile Occidentului, întovărășirea la nivel local cu un anti-european și pro-putinist, care mai are și afinități legionare, n-are cum să le pice prea bine. Măcar la imagine. Iar dacă mai luăm în considerare faptul că România se află într-o stare de expectativă (ca să nu spun război rece) față de Rusia, promovarea la conducerea Timișoarei a unui agent de influență al continuatorului Uniunii Sovietice este ca o flegmă de neșters pe obrazul primului oraș din România care s-a ridicat împotriva comunismului. Ca să nu mai spun că, într-o țară normală aflată într-o stare de veghe vizavi de un alt stat, un individ precum Herzog ar trebui să fie un obiectiv pentru serviciile secrete, nu uns demnitar.

Dar iată și câteva exemple din gândirea celui care va fi ales viceprimar al Timișoarei: „Dezlănțuirea crizei ucrainiene cu larga insistență a birocraților europeni și a țuțărilor acestora – vezi declarațiile insipidului Van Rompuy și prezența lituaniană și poloneză în mijlocul demonstranților de la Kiev – nu vine întâmplător la scurt timp după marile succese diplomatice rusești în problemele Siria și Iran. Faptul că medierea rusă a condus la evitarea pe moment a unui război de anvergură, poate mondial, pare să nu fi satisfăcut toate părțile implicate. Reacția a fost mutarea teatrului de acțiune mai aproape de Rusia, pecepută ca principalul opozant al sistemului hegemonic actual” (Vocea Rusiei – 7 decembrie 2013). „Prin organizarea Olimpiadei de la Soci, președintele Putin a intenționat să arate lumii o Rusie renăscută din propria-i cenușă, eliberată de comunism și revitalizată după un deceniu de jaf din partea oligarhilor. Rusia pe care o reprezintă Putin se dorește o țară echilibrată, stăpână pe destinul ei, o țară care nu acceptă amestecul altora în propriile decizii, dar, în același timp, este capabilă să ofere prietenie și deschidere (…) O Rusie nouă, o Rusie puternică, o țară competitivă și deschisă cred că a fost o lecție pe care a dorit Putin să o ofere propriului popor și lumii întregi”. (Vocea Rusiei 10 februarie). „Putin nu are nicio vină pentru tot ce se întâmplă acolo. El este împăciuitorul, vrea ca lucrurile în zonă să evolueze pe cale pașnică”, (deBanat, 4 martie 2014). Cine mai vrea și alte exemple să caute în arhiva Vocii Rusiei, care este doldora cu articole semnate de Herzog.

P.S. Totuși, PSD are timp să reevalueze situația și să salveze Timișoara de o rușine fără precedent.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

stan si bran a spus: (iunie 3rd, 2014 at 16:20 )

stoia si herzog viceprimarii Timisoarei LOOOOOOOOOOOOOOOL

Noni a spus: (iunie 3rd, 2014 at 16:37 )

Asta nu e liderul alora de la drucheria care sunt cu AC Recas nu e Poli? Parca am auzit ca si asta e sponzorizat de frati…ce bine pentru timisoreni…doua slugi ale fratilor de la primarie care se vor intrece intre ei care va reusi sa transfere mai multe din proprietatile primariei in proprietatea fratilor! Timisorenii ar trebui sa fie foarte „bucurosi”!

liberal a spus: (iunie 3rd, 2014 at 16:47 )

Titu, rusine! Nu mai ai nici un pic de respect fata de orasul si judetul asta. Accepti sa orchestrezi schimbarea a doi tineri ingineri in calculatoare cu doua figuri no name, dintre care unul – aka Herzog – agent de influenta a rusilor. Mandru ca esti roman! Eu nu!

DEMTERTUL a spus: (iunie 3rd, 2014 at 20:13 )

Fratilor,gluma-gluma dar sa pui un adept al lui Putin – noul Hitler in viziunea Printului Charles – intr-un post de viceprimar in orasul-simbol al Revolutiei denota o maxima iresponsabilitate.O sa facem din Timisoara un fel de Cluj al anilor ’90, oras ocolit de toti datorita lui Funar. Lasati politicianismul deoparte si deveniti responsabili.NU VA BATETI JOC DE TIMISOARA, d-le Bojin si draga PSD! Prezenta unui asemea individ la varful administratiei timisorene ar decredibiliza total orasul nostru, cu toate componentele sale. REVENITI-VA!

fssssss a spus: (iunie 3rd, 2014 at 20:29 )

Gasca de uzurpatori ( Ciuhi, Orza, Herzog, Boncea) nu are dreptul moral sa mai deschida macar gura dupa ce au ingropat national-taranismul. Sa-si aduca aminte ca acest partid a fost fondat prin fuziunea Partidului National Roman din Banat si Ardeal cu Partidul taranesc din vechiul Regat. Gasca asta si-a batut joc de memoria inaintasilor taranisti si de idealurile lor. In excesele lui anti-romanesti, Herzog ajunsese chiar sa vorbeasca public despre colonizarea burilor sud-africani in Banat!…

brussck a spus: (iunie 3rd, 2014 at 20:29 )

Sper ca herzog si boncea sa curete orasul de propriul lor slogan , scris peste tot , cu spray-uri puse de ei la dispozitie.

antirob a spus: (iunie 3rd, 2014 at 20:32 )

O veste buna pt recaseni.Isi vor lua echipa inapoi.Din B de unde au lasat-o

Impotriva penibilului a spus: (iunie 3rd, 2014 at 20:40 )

Bata-va Dumnezeu de lepre nenorocite. O sa mi nenorociti orasul dupa ce v- ati batut joc de el 16 ani.

roman a spus: (iunie 3rd, 2014 at 21:03 )

Ino, i-ati facut muci pe cei vechi din primarie si ati facut tot posibilul ca Orza sa nu fie primar. Sper ca sunteti multumiti. Iesiti din visul cu politicianul perfect si intrati in lumea reala. Exista Rau si FOARTE Rau

Timi a spus: (iunie 4th, 2014 at 09:24 )

Vorbiti prostii, Her Zog este un tip extrem de cult si scolit, el este un intelectual cinstit care uraste sincer occidentul si doarme pe acordurile Vocii Rusiei!

Fantoma lui Oscar a spus: (iunie 4th, 2014 at 09:32 )

Vi-l puteti inchipui pe acest Dinu Paturica in functia de viceprimar? Nu!? Eu da 🙂 Dupa ce-si va satisface stapanii, va face si treaba, are potential, caracter nu prea are, dar are si echipa, cu onoarea sta cam rau, se pricepe la vorbe, la fapte e corijent. E atat de alunecos si de oportunist incat ar putea ajunge prim-ministru! Echipa ideala: Robu presedinte, Bogdanel prim-ministru, Grindeanu presedintele senatului care impreuna cu tata socru vor fi echipa de aur a nationalei. Dulce Romania, asta iti lipseste 🙂

Mircea a spus: (iunie 4th, 2014 at 09:44 )

Barfa beton: pe birourile lui Herzog si a lui Boncea poza lui Coposu a fost inlocuita cu cea a lui Iliescu. Pe spate Herzog o are pe cea a lui Putin, iar Boncea – spre cinstea lui – pe cea a Regelui Mihai :))

alex nestor a spus: (iunie 4th, 2014 at 11:38 )

ce ziceti de lipsa de reactie a lui brancovan….?

Druckerul din Mehala a spus: (iunie 4th, 2014 at 15:57 )

Bine spus , cei 2 sunt ca o flegma pe imaginea Timisoarei …scarba este cuvantul potrivit .

druckeria pesedista a spus: (iunie 4th, 2014 at 16:11 )

Liga Banateana Pesedista va fuziona cu Drukeria Pesedista formand Liga Druckerista Pesedista

cristian morcovan a spus: (iunie 4th, 2014 at 19:16 )

brancovan invata cantece de partid pentru meciul cu ripensia

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în perioada 13 – 23 octombrie, o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, de vizitare a Canton Import & Export Fair, ediția 136/ faza I.  Târgul de la Canton sau Târgul de Import și Export, este cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un patrimoniu viu și prețios din întreg teritoriul județului Timiș. Sute de participanți: dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii
Lucrările de întreținere derulate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, desfășurate pe Centura Timișoarei, continuă. Se va lucra în continuare la pasajul CFR DRDP Timișoara a anunțat că lucrările la podul peste canalul Behela de pe centura Timișoara Nord s-au finalizat. Acum, echipele antreprenorului care realizează lucrarea s-au mutat pentru lucrări similare la dispozitivele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările pe Centura Nord continuă, la pasajul CFR/FOTO
La Timișoara se deschide, duminică, Târgul de Paști. Evenimentul coincide cu începutul sărbătorilor pascale catolice. Astfel, la finalul Liturghiei pascale catolice, estimat la ora 12:30, Alaiul Primăverii, animat de îngerul gigantic al Asociației Teatru pe Roți și de un grup de copii de la școala de dans Mini-Mini Reflex, va porni de la Domul Romano-Catolic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duminică se deschide oficial, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, Târgul de Paști de la Timișoara
Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Top