Birsasteanu: Timisoara nu are nevoie de institut oncologic

Institutul Oncologic de la Timișoara, preconizat a fi construit pe Calea Torontalului, nu este o necesitate. Asta consideră directorul Spitalului Judeţean, Florică Bîrsăşteanu, în același timp candidat PSD pe Colegiul III Deputaţi. Medicul social-democrat este convins că institutul nu se va face și susține că doar realizarea studiului de fezabilitate ar costa 90 de milioane de euro!
Floin Barsasteanu cadidat PSD 2

În ultimii cinci ani, Timișoara s-a ales numai cu promisiuni din partea șefilor Ministerului Sănătății, în ceea ce privește construirea unui institut oncologic care să se adreseze tuturor bolnavilor de cancer din vestul României. Ultima dată, în toamna lui 2013, Eugen Nicolăescu, la vremea respectivă ministru, spunea că va încerca să introducă acest proiect pe lista investițiilor de interes național. Luni, în timpul unei dezbateri la care au participat o parte din candidații de pe Colegiul III, medicul Florică Bîrsășteanu (PSD) a făcut o declarație surprinzătoare. „Sunt convins că Ministerul Sănătăţii nu va face acest institut oncologic. De fapt, institutul ar fi un nonsens, azi, la Timişoara”, a spus social-democratul.

Acesta a explicat și de ce, din punctul său de vedere, o astfel de investiție nu este necesară. „Avem un institut oncologic. Există ONG-uri care şi-au făcut bine treaba, există OncoHelp, care este un institut oncologic cu 180 de paturi. La Timişoara nu este nevoie de altceva. Pentru un nou institut ar trebui să băgăm 90 de milioane de euro doar în studiul de fezabilitate”, a spus Bîrsăşteanu. Conform estimărilor anteriorare, construcția Institutului Regional de Oncologie de pe Calea Torontalului ar costa circa 60 de milioane de euro, iar spitalul ar urma să aibă 420 de paturi. Potrivit statisticilor, în județul Timiș sunt în jur de 14.000 de oameni diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

cititor a spus: (mai 12th, 2014 at 23:22 )

declaratie cel putin ciudata, daca nu halucinanta. oare dr barsasteanu nu stie ca oncohelp nu are radioterapie ? ca se adreseaza mai mult cazurilor depasite ? institutul oncologic timisoara este mai mult decat necesar si e pacat ca dr barsasteanu da dovada de partizanat ridicand la rang de institut un mic spital de paleatie. sau poate e deranjat ca sectiile propuse in institut nu fac parte din sp judetean si nici din reteaua privata ?

Timisorean a spus: (mai 13th, 2014 at 08:33 )

Daca ar fi dupa PSD atunci Timisoara nu ar avea nevoie de nimic! Nu arena multifunctionala, nu spital regional, nu clinica oncologica, nu centura…NIMIC! Traiasca ciuma pesedista si „inteligentii” care au readus-o la putere!

Timisoara are ce are = "plantatii" de ambrozie !!! a spus: (mai 13th, 2014 at 09:18 )

Timisoara are pe Calea Torontalului plantatie de ambrozie,are „mall-uri” la Filty si la vechiul Abator(str.Eroilor) tot plantatii de ambrozie,acum mai face una pe locul Dermatina, tot mall,adica tot plantatie de ambrozie, daca dl.Robu nu avea ideea cu ACS POLI, acum si „marele oval de beton”, stadionul Dan Paltinisanu, era tot O MARE PLANTATIE DE AMBROZIE ! Asa ca ce ne mai trebuie centuri, spitale,institute de oncologie?

Cetateanul Derutat a spus: (mai 13th, 2014 at 09:55 )

Domnule Florica B.
Ce dracu’ bai nene si matale iti bati joc de noi. Cine dracu va mai crede ca VOUA, va mai pasa de institutul ala. Cine? De 2 ani isi stica costumele prin parlamentul ala, noii parlamentari ai PSD-ului si nu numai si nu ati fost in stare sa aduceti un sfant pentru Spitalul de Copiii.

raluca a spus: (mai 13th, 2014 at 10:41 )

Chiarca-i ciudata o astfel de opinie. Este a domniei sale sau este opinia partidului pe care-l reprezinta? Ar fi interesant de stiut.
Oamenii merg in Ungaria ptc aici „nu ajung la rand” decat dupa ce raposeaza. Numai ca acolo trebuie sa platesti (intr-adevar ceva mai de calitate).
In rest JENANTA OPINIE! (nu poate fi opinia unui medic ci doar a unui politician.
Daca nu se poate altfel, deschideti barem cimitire noi! Costa mai putin.

Doctor tumentat a spus: (mai 13th, 2014 at 10:55 )

Mare doctor tumenatat, oare toti doctori care vreau sa ajunga in parlament sint idioti si beti? Dupa horia cristian care a spus ca Timisoara nu este buricu pamantului sa doreasca spital regional vine acest doctor psd sa spuna ca Timisoara nu are nevoie de spital oncologic. Timisoara este blestemata ca numai doctori nebuni are. A mai fost unul care a fost min sanatati si in loc sa faca bine Timisoarei isi batea nevasta. Doamne fereste.

VRS a spus: (mai 13th, 2014 at 12:22 )

Construirea unui spital oncologic de stat in Timisoara , ar ruina planurile de imbogatre a labagului acesta , care are in plan construirea unui spital privat , unde sa-i beleasca de bani pe acei oameni si asa batuti de soarta .
Cei ca el ne provoaca scarba .

Mata Mare a spus: (mai 13th, 2014 at 12:46 )

Auzi Florica, acum ca tot ne-ai uimit pe toti cu creierul tau, cred ca ar trebui sa-ti spunem, NOI TIMISORENII, ca NU avem nevoie de tine, nu de un institut oncologic!
Du-te naiba!

ancuta a spus: (mai 13th, 2014 at 13:01 )

Pai de ce ati mai inceput constractia atunci nu stiati cit costa studiul de fezabilitate?

Omul cu RMN-ul a spus: (mai 13th, 2014 at 13:26 )

Asta e bolnav rau de tot! 90 de milioane studiul de fezabilitate! Cu banii astia se fac doua spitale, nu doar un studiu de fezabilitate. Atentie ce votati! Ca urmatorul pas va fi sa spuna ca Spitalul Jude’ean n-are nevoie de RMN, fiindca exista clinici private care au. Ghici ciuperca ale cui sunt clinicile?

.......".scorul" lui Ceausescu ...98%! a spus: (mai 13th, 2014 at 14:41 )

Domnul doctor a omis un mic amanunt:PRETURILE DE LA CLINICILE PRIVATE ! Dar asta a facut-o ca sa protejeze timisorenii, care daca ar afla preturile s-ar imbulzi la vot, ar face moarte de om sa-l voteze cat mai multi pe dl. doctor si ar fi pericolul ca dl. doctor sa bata scorul lui Ceausescu de la votari – peste 98%!!!!

pfft a spus: (mai 13th, 2014 at 15:40 )

Ca orice comunist nenorocit, individul asta uraste Timisoara. Partea buna e ca si Timisoara uraste comunistii… inca.

VRS a spus: (mai 13th, 2014 at 16:25 )

Cand auzi ce a declarat kakatul asta, inclini sa crezi ca omul e retardat ,dar stiind ce afaceri detine realzezi ca nu e retardat , e JIGODIE .
Daca tot vrea parlamentar UE , ii dau noi UE moka !
Ha ha ha ha !

maia a spus: (mai 13th, 2014 at 16:36 )

Oltenii nu iubesc Timisoara , ei ajung pe posturi cheie , isi fac plinul si apoi isi bat joc de Timisoara si de timisoreni .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni

Prim-divizionara feminină Politehnica, liderul incontestabil al campionatului a „reuşit” duminică cel mai slab meci, chiar într-o partidă cu miză, contra campioanei, U Olimpia Cluj. Dacă în urmă cu doar două săptămâni, alb-violetele se impuneau în ultima etapă a sezonului regular, 2-0, iată cu astăzi el au pierdut, 0-1, acasă, după o evoluţie foarte palidă. Cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim

Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Prim-divizionara feminină Politehnica, liderul incontestabil al campionatului a „reuşit” duminică cel mai slab meci, chiar într-o partidă cu miză, contra campioanei, U Olimpia Cluj. Dacă în urmă cu doar două săptămâni, alb-violetele se impuneau în ultima etapă a sezonului regular, 2-0, iată cu astăzi el au pierdut, 0-1, acasă, după o evoluţie foarte palidă. Cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni
Consiliul Județean Timiș dorește să preia un nou drum pentru a-l moderniza și a-l aduce la standarde moderne. Șoseaua va fi clasificată ca și drum județean și va ajuta la scurtarea traseului dintre Coșteiu și Boldur, prin Jabăr. Șoseaua se apreciază că va avea lungimea de aproximativ șapte kilometri și cuprinde mai multe bucăți de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș preia un nou drum pentru a-l moderniza
Joi, 21 martie 2024, de la ora 19, la Muzeul Apei din Timișoara (Calea Urseni, nr. 26), asociația Euro CulturArt și Fundația Aquatim prezintă Noaptea de Poezie, în cadrul programului omonim ce se desfășoară în 10 spații culturale exponențiale din 7 orașe din România. Poeții Șerban Foarță, Daniela Rațiu, Marcel Tolcea și Costel Stancu, alături de muzicienii Ilie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Joi, la Muzeul Apei Timișoara e Noaptea de Poezie
Etapă „curată” pentru reprezentantele Timișului în etapa a 17-a, penultima a sezonului regulat, toate obținând victorii pe linie. În C7, Ghiroda a învins Jiul Petroșani cu 2-0, după un autogol al lui Pătlăgică și reușita lui Bulza, iar echipa timișeană rămâne pe primul loc și chiar se distanțează față de de Deva, fostul lider, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Toate divizionarele C din Timiș au obținut victorii importante în etapa din weekend
Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, Salonul de Carte Bookfest Timișoara revine cu cele mai noi cărți, între 𝟐𝟏 𝐬̦𝐢 𝟐𝟒 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, la Centrul Regional de Afaceri. Sunt anunţate p𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 la această manifesare culturală de tadiţie pentru vestul României. La Bookfest vor veni personalitățile marcante ale culturii românești contemporane: 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 Pârvulescu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Salonul Bookfest Timişoara îşi deschide porţile săptămâna viitoare
Din 15 martie, în cinematografele din România rulează comedia românească ”2020”. Pentru a marca premiera timișoreană, regizorul Bobby Bărbăcioru, care alături de casa de producție Vent D’Est, aduce la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” (premiat – Remi Gold la World-Fest Houston), se va afla la Timișoara, la Iulius Mall, duminică de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa „2020”, o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, vine duminică la Timișoara pentru premiera filmului
Top