Samartinean, despre Constitutie: Sa se revizuiasca, dar sa stim si noi

Deputatul PDL Cornel Sămărtinean intenționează să provoace o amplă dezbatere publică pe tema revizuirii Constituției. El nu vrea să se mai ajungă în situația din 2003 când au fost adoptate, la revizuirea Constituției, mai multe articole ambigue.

Ați vorbit recent despre revizuirea Constituției. Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră?

Revizuirea Constituției în 2013 înseamnă, în fapt, reformarea sistemului politic românesc, poziționarea României în Europa, iar acest lucru trebuie să se desfășoare în mod direct și transparent. De aceea, toți trebuie să cunoaștem ce se dorește a fi schimbat, cum se dorește realizarea acestei schimbări și ce implicații există.

Simțiți că nu există transparență în acest proces de revizuire a Constituției?

În mare parte, da. În calitate de președinte al PDL Timișoara, dar și ca parlamentar, mă simt obligat să atrag atenția opiniei publice asupra aspectelor legate de revizuirea legii fundamentale a statului. Toate demersurile pe care le voi realiza în acest sens își au baza în dorința de a evita incidentele anului 2003, când, în necunoștință de cauză, a fost votată actuala Constituție. Spun în necunoștință de cauză deoarece consider că este de o importanță covârșitoare ca fiecare cetățean cu drept de vot să cunoască fiecare element al acestei legi fundamentale care urmează să fie schimbat.

Am amintit de incidentul din 2003 si l-am numit incident deoarece, printr-o publicitate excesivă unui singur articol, respectiv a celui legat de obligativitatea stagiului militar, au fost disimulate alte articole ce urmau să fie modificate, articole de o importanță majoră pentru cetățenii acestei țări. Așa am ajuns la situația în care să nu mai știm cine reprezintă România în Consiliul European, ce atribuții are Curtea Constitutionala și, nu în ultimul rând, la situația din vară când statul de drept a fost călcat în picioare!

Ce intenționați să întreprindeți în mod efectiv?

În primul rând, prin intermediul unor materiale tipărite de tip scrisori deschise, flyere ce vor ajunge direct la ușa cetățenilor din Timișoara si județul Timiș, îi voi informa și le voi comunica acestora în mod direct și deschis despre toate acele elemente ale legii fundamentale care se doresc a fi schimbate. Pe de altă parte. le voi cere să-și spună părerea în legătură cu acestea. Opiniile oamenilor sunt cele care contează și cele care fac diferența.

În al doilea rând, le voi pune la dispoziție mijloace de comunicare directe – site web (ce probabil va purta denumirea – www.constitutiaTA.ro), o adresa de e-mail, o pagină de Facebook ConstitutiaTA unde să-și exprime punctele de vedere.

Și nu în ultimul rând, cabinetul meu parlamentar va fi deschis ori de câte ori va fi nevoie. Pe baza opiniilor cetățenilor voi alcătui o sinteză a celor mai importante elemente dezbătute și voi merge în parlament să o prezint colegilor mei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

pavel h. a spus: (martie 7th, 2013 at 11:47 )

sunt curios cati bani da mutu asta ca sa apara in presa….va faceti de ras cu tepari si agramati ca Sanmartinean , inteleg…criza-i criza,dar nici sa cobori atat de jos nu-i in regula

frumos a spus: (martie 7th, 2013 at 12:39 )

vrem sa si vedem fapte nu doar vorbe

Flyere a spus: (martie 8th, 2013 at 16:44 )

Mai putin si niste flyere vor ajunge la usa cabinetului de parlamentar,sper ca usa sa fie deschisa…vine DNA spionule !!!

Flyere a spus: (martie 8th, 2013 at 16:52 )

De ce DNA ?Vine cu „sinteza activitatii” din perioada 10.01.2010-18.06.2012 a fostului dipl.ing.director general al S.N.Aeroportul International Timisoara-Samartinean Cornel Mircea,doar atat !!!sau si…catuse !!!

"Sinteza" a spus: (martie 8th, 2013 at 16:59 )

De când Sămărtinean este directorul aeroportului „Traian Vuia” au fost semnate şase contracte cu Ornella Design. Firma familiei Ostaficiuc a primit diverse comenzi pentru inscripţionări în incinta aeroportului. Cel mai important contract a fost cel de reîmprospătare a marcajelor din aerogara aeroportului în valoare de 50.000 lei. prin această operaţiune, numele aeroportului a fost scris pe faţadă cu litere noi şi s-au schimbat inclusiv autocolantele cu semnele de pe ușile toaletelor. În total au plecat din conturile aeroportului din Timişoara către firma familiei pedelistului Ostaficiuc peste 105.000 lei.

Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Cornel Sămărtinean a declarat că „într-adevăr sunt asociat cu fiica domnului Ostaficiuc în Sport Games, dar eu am acolo doar 2%. Ornella Design are o bogată experienţă în domeniul tipăriturilor. Nu există nici un grad de rudenie şi nici consiliul judeţen ca instituţie nu are nici o implicare la aeroport. Toate contractele au avut valori sub limita care să impună licitaţii”. În mandatul lui Cornel Sămărtinean s-au făcut şi alte achiziţii cu cântec, PRESSALERT.ro dezvăluind faptul că aeroportul „Traian Vuia” a alocat în buget sute de mii de lei pentru prinderea maidanezilor şi alungarea păsărilor din incintă.

"Sinteza" a spus: (martie 8th, 2013 at 17:00 )

Angajaţii Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara au fost spionaţi în mod ilegal de administraţia condusă de fostul director, pedelistul Cornel Sămărtinean. După ce acesta a fost schimbat din funcţie, s-a descoperit că au fost montate camere video şi microfoane, ascunse în senzorii de mişcare plasaţi în toate birourile. În ambele clădiri ale administraţiei au fost instalate echipamente care stocau imaginile şi sunetul, în corpul A aceste receivere fiind instalate chiar în biroul directorului Sămărtinean. Practic, toate mişcările angajaţilor din birouri erau monitorizate la sânge, iar imaginile erau stocate în servere aflate în afara aeroportului. Cei care lucrează acolo au rămas mască atunci când au văzut cum erau ţinuţi sub lupă. “Când au instalat senzorii de mişcare în birouri au spus că sunt pentru hoţi. Avea logică. Nu ne-au spus, însă, nimic despre camere de supraveghere şi microfoane. Ştiam de camerele de pe holuri, dar nici să ne spioneze şi-n birou”, comentau angajaţii uimiţi de Big brother-ul portocaliu. Unii bănuiau că ar fi supravegheaţi, dar nu aveau confirmare. Printre angajaţi se discută că supravegherile ilegale au surprins câţiva dintre cei monitorizaţi în ipostaze erotice.
În urma verificării echipamentelor descoperite, s-a stabilit că, de curând, au fost tăiate cablurile pentru înregistrările audio de la receivere, dar nu şi de la dispozitivele clandestine de supraveghere. Deşi au fost şterse o parte din înregistrările de la receivere, cei care au spionat au mai uitat câteva cadre filmate ilegal.
Impus în funcţia de director al aeroportului de preşedintele PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, Sămărtinean şi-a luat ca şi consilier pe probleme de securitate de Mircea Preunca, fost ofiţer SRI, fratele consilierul judeţean PD-L Daniel Preunca. Acesta este şi administratorul firmei MT Systems SRL, care a avut contractele de instalare a sistemelor de supraveghere cu aeroportul. Contactat telefonic pentru a comenta operaţiunea ilegală de supraveghere, Cornel Sămărtinean s-a mulţumit să spună “nu comentez, la revedere”. Mircea Preunca a susţinut în schimb că “tot ce s-a făcut a fost legal. Nu s-a încălcat nici o lege. La intrarea în clădiri erau avertismente că sunt obiective supravegheate. Nu erau ascunse camerele. Erau la vedere. Sunt sisteme de supraveghere din comerţ. A fost înregistrare doar video, nici gând de înregistrare audio. Totul a fost legal”. Luni va fi depusă o plângere penală la Parchet de noua conducere a aeroportului pentru supravegherile ilegale.

"Sinteza" a spus: (martie 8th, 2013 at 17:01 )

Descoperirea camerelor video şi a microfoanelor instalate ilegal în birourile angajaţilor Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara de către administraţia condusă de pedelistul Cornel Sămărtinean este doar vârful ”iceberg”-ului ilegalităţilor. În memoriul de fundamentare al achiziţiei semnat de Călin Marinete, director de securitate şi protecţie civilă, şi avizat de directorul comercial şi cel economic, se susţine că activitatea specifică “presupune accesul personalul angajat, cât şi a diverşilor colaboratori, pe diverse domenii de activitate, în clădirile SN AIT-TV SA, unde funcţionează aparatură de comunicaţiem inclusiv cu exteriorul şi sunt stabilite locuri în care se manipulează documente clasificate” şi “se impune întreprinderea unor măsuri suplimentare privind controlul circulaţiei persoanelor neautorizate şi de alarmare a pătrunderilor ilegale”.

După cererile de ofertă, câştigătoare a fost fost firma MT Systems SRL, administrată de fostul ofiţer SRI Mircea Preunca, fratele consilierului PD-L Daniel Preunca, cu care s-a semnat un contract în valoare de 40324,87 lei. Cu excepţia preverilor legate de obiectul contractului, preţ şi durată, restul prevederilor nu au nici un fel de legătură cu instalarea echipamentelor de supraveghere, ci cu lucrări de…construcţii. Printre altele se prevede că “toate fosilele, monedele, obiectele de valoare sau orice alte vestigii sau obiecte de interes arheologic descoperite pe amplasamentul lucrării sunt considerate, în relaţiile dintre părţi, ca fiind proprietatea absolută a achizitorului”. . De asemenea, în stufosul contract, se fac referiri la amenajarea şantierului şi la obligaţia executantului “de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul şantierului şi de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora”. Toate aceste prevederi şi multe altele care nu au nici o legătură cu echipamentele de surpaveghere apar în contractul semnat de toată conducerea de la acel moment a aeroportului “Traian Vuia”, neexistând, însă, nici un rând despre asigurarea datelor personale şi a drepturilor angajaţilor monitorizaţi.

"Sinteza" a spus: (martie 8th, 2013 at 17:03 )

Fals in acte!!!
Raportari false pentru a primi ajutor de stat
Directorul Aeroportului Timisoara, Cornel Samartinean, a modificat mai multe raportari privind numarul total de pasageri, in cursul anului 2010. In rapoartele inaintate de catre acesta, numarul de pasageri era de fiecare data sub un milion. Motivul este unul simplu: cu o cifra sub un milion de pasageri, aeroporturile din Timisoara, Suceava si Cluj primeau ajutoare financiare din partea statului roman, in valoarea totala de 240 de milioane de euro.
Cornel Samartinean, singur in afara Schengen. Cu talent, pune umarul la falimentul aeroportului pe care il conduce.
In urma scandalurilor privind terminalul non-Schengen si a celui privind plecarea Wizz Air, directorul aeroportului din Timisoara a recunoscut in luna noiembrie 2010 ca numarul pasagerilor care tranziteaza depaseste un milion de persoane. Astfel, Aeroportul Timisoara mai pierde si ajutoarele financiare de stat. La aceasta situatie a contribuit si compania Carpatair, care a depus o plangere la Comisia Europeana, in urma careia s-a blocat acordarea ajutoarelor de stat catre aeroportul din Timisoara.

Final a spus: (martie 8th, 2013 at 17:05 )

La puscarie !!!Meriti !!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Un club mic, cu o inimă mare! O medalie muncită şi calificare la Balcaniadă

În perioada 20-21 aprilie s-a desfășurat campionatul național de judo, la categoria sub 15 ani și sub 13 ani, la Arad, unde au participat peste 750 de copii. Aşadar, o competiţie puternică, la care au participat cele mai titrare cluburi din ţară. Un club cu performanţe în peisajul acestui sport olimpic din România, Promotrica Timișoara,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un club mic, cu o inimă mare! O medalie muncită şi calificare la Balcaniadă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz, au fost sesizati prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi aruncat deșeuri dintr-o autoutilitară, pe care ulterior le-ar fi incendiat, pe un teren viran ce aparține unei foste societăți comerciale din localitatea Beregsău Mare. Polițiștii s-au deplasat la fața locului,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amendă în cinci cifre pentru un şofer care a ars deşeuri pe câmp
Conducerea PNL Timiş a stabilit ordinea de pe listele de consilieri locali şi judeţeni pentru alegerile din 9 iunie. De menţionat că PNL va avea liste comune cu PSD, atât la CL Timişora, cîât la la CJ Timiş. Ponderea celor două partide pe liste va fi de 1,5/1 pentru PNL la Consiliul Local şi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL a stabilit ordinea pe listele pentru Consiliul Local Timişoara şi CJ Timiş. Dan Diaconu (CLT) şi Marin Popescu (CJT), pe primele poziţii
Unul din capii mafiei imobiliare de romi din Timişoara, Cristopher Cîrpaci, i-a îndemnat pe coetnicii săi să-l voteze pe Nicolae Robu la alegerile locale. Acelaşi Cîrpaci l-a ameninţat pe primarul Dominic Fritz, „anunţându-l” că nu va mai fi primar. Acţiunea de demolare a unor construcţii ilegale demarată luni de Primăria Timişoara a lăsat răni adânci...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Clanurile mafiote ţigăneşti îşi anunţă sprijinul pentru Nicolae Robu la alegeri!
Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara,  premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final.  Din cele 7 țări participante, s-au înregistrat până în prezent pentru întâlnirile B2B peste 90 de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (20), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11),  Italia (10, inclusiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara
Consilierii locali vor avea de aprobat tarifele pe care adăpostul public de câini urmează să îl perceapă proprietarilor animalelor pierdute și ajunse în acest adăpost. Pentru fiecare zi de ”cazare” urmează să fie solicitați bani, la fel și pentru operațiuni medicale. În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara stabilește tarifele percepute celor care își recuperează câinii pierduți și ajunși în adăpostul public
Top