Poli, in prag de catastrofa

Liderul Seriei a II-a a Ligii a II-a nu va putea promova, indiferent de locul ocupat la sfârşitul campionatului. Consilierii judeţeni nu au aprobat, în regim de urgenţă, deblocarea a 1,8 milioane de euro, cerinţa minimă pentru ca Poli să poată depune dosarul de licenţiere. Întruniţi într-o şedinţă cu uşile închise, aleşii judeţeni nu i-au dat nicio şansă lui Iancu. De altfel, era și greu s-o facă.

Discuţiile au fost extrem de aprinse. Consilierii liberali, la îndemnul preşedintelui PNL Timiş, Nicolae Robu, au propus preluarea a doar 51% din acțiunile clubului, cu deblocarea rapidă a sumei de 1,8 milioane de euro, pentru a putea obține licența. Ulterior urma să fie plătite şi celelalte datorii ale lui Iancu, în valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro. Consilierul judeţean Titu Bojin, liderul PSD Timiş, a propus o altă variantă: preluarea a 100% din acţiuni, dar doar dacă Marian Iancu rezolvă singur problema licenței. Adică CJT să nu aloce cei 1,8 milioane de euro. Propunerea social-democraţilor a fost votată de toţi aleşii judeţeni, cu excepţia partenerilor de alianţă, consilierii liberali. Clubul Poli Timişoara a primit o derogare până luni, 2 aprilie, pentru achitarea datoriilor urgente. Şansele ca Iancu să achite până atunci de unul singur suma sunt practic nule.
Liderul PSD Timiş a ieşit liniştit de la şedinţa cu uşile închise a comisiilor reunite. Propunerea sa a fost acceptată. „Am decis că suntem de acord cu preluarea a 100% din acţiunile clubului, indiferent dacă se obţine sau nu licenţa. Şansa ca Iancu să obţină licenţa este minimă. Trebuie să salvăm Politehnica şi să găsim resursele necesare pentru a o susţine, chiar dacă va fi în Divizia B. Nu puteam intra într-o încrengătură de azi pe mâine. Cei care conduc CJT şi Primăria Timişoara vor trebui să răspundă pentru întârzierea negocierilor. Nimeni nu trebuie să fie supărat, nici suporterii, nici Iancu, nici aleşii locali şi judeţeni”, a spus Bojin.
Partenerul social-democraţilor, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a ieşit distrus de la aceeaşi şedinţă. „Majoritatea consilierilor judeţeni a votat ca Poli să nu obţină licenţa. S-o spunem pe şleau. Ce s-a propus, adică începerea un nou proces de negociere în alţi termini, este echivalent cu pierderea licenţei. Consilierii judeţeni liberali au propus ca, plecând de la acel draft de contract de la Marian Iancu, să venim cu amendamente şi să se supună la vot joi, pentru a se poate face plata la timp a sumei de 1,8 milioane de euro, astfel încât să se obţină licenţa. Doar noi am votat această propunere. Poate se şi vede, sunt marcat de ce s-a întâmplat”, a declarat Robu.
Teoretic, suma de 1,8 milioane de euro putea fi aprobată într-o şedinţă extraordinară a CJ. Culmea, era şi timp pentru aceasta. Dacă era anunţată joi, conform legii, în trei zile, adică duminică, aleşii judeţeni se puteau întâlni şi decide deblocarea acestei sume.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

32 comentarii pentru acest articol

banatzan a spus: (martie 29th, 2012 at 16:29 )

ce fain! si noi stam ca prostii si nu facem nimik! oameni de 2 lei! politicul din romania=cea mai ordinara speta de oameni dein lume-ultimii oameni!

banatean100% a spus: (martie 29th, 2012 at 16:35 )

ce trebuie sa facem noi suporterii acum este sa IDENTIFICAM candidatul la primarie si candidatul la consiliul judetean, care este dispus si care isi va lua angajamentul in fata suporterilor ca odata ce va fi ales in functie ca va ajuta clubul!!! asta mai putem face acum! altceva nu se mai poate face din pacate! daca vrem ca acest club sa faca performanta si sa fie ajutat de autoritati, trebuie sa ne UNIM toti, sa ne INTELEGEM ce candidati vom vota la primarie si CJT la legeri!!!! daca ne UNIM toti putem aduna cateva mii de voturi si putem inclina balanta la alegeri!!! trebuie sa vorbim toti suporterii!!! trebuie sa fim destepti si uniti daca vrem sa ne mai bucuram la victoriile lui poli in campionat si in europa!!!!!!!!!!

banatean100% a spus: (martie 29th, 2012 at 16:42 )

este suficient sa adunam 5-6 mii de voturi aproape cati suntem la mciuri in divizia B si putem inclia balanta nu este neaparat necesar sa fim 30000 mii cat am fost la derbiuri! din 300 de mii de locuitori catuitori cati are timisoara cam jumatate au drept de vot, si din astia nici macar jumatate nu se prezinta la vot, avand in vederee prezenta la vot in romania in ultimii ani, deci 5-6 mii de voturi ar fi suficiente sa inclinam balanta!!! plus ca poli are suporteri in toate satele din banat! un comunicat de presa al CVUCS prin care recomanda suporterilor, pentru binele echipei cu cine sa voteze ar fi preluat de presa si mediatizat si ar putea sa vada si suporterii de la sate!!! haideti sa ne unim pentru viitorul echipei!!!!!!!!

sunteti tampiti? a spus: (martie 29th, 2012 at 17:12 )

Politicul e de vina ca nu a inghitit galusca de la Iancu? Ala e un ordinar care a fortat in ultima zi sa plateasca CJ din bani publici datoriile lui!! Asta e puscarie! Bravo dle Bojin ca ati avut lucuditatea de a spune NU ordicarului de Iancu!!!

Bravo!! a spus: (martie 29th, 2012 at 17:15 )

La cat a sustinut politicul din timis (absolut toate partidele) si ambele administratii (primarie si cjt) aceasta echipa, ma mai minunez inca de tupeul acestui tigan de ferentari numit iancu sa ceara bani pentru datorii, e un gunoi, foarte bine au facut, poli poate creste fara tiganu asta asa cum a mai facut-o

sensei a spus: (martie 29th, 2012 at 17:34 )

uhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu la gunoi cu Bragadiru! Bravo Bojine ai coaie!

polistu a spus: (martie 29th, 2012 at 18:10 )

bojin si comunistii din psd o sa ajunga la conducere in judet atunci cand o sa ajung eu popa! ordinarilor

Gopo a spus: (martie 29th, 2012 at 18:50 )

Jurnaliasti idioti!!!! Auzi „consilierii judeteni nu i-au dat nici o sansa lui Iancu” . Nu au dat nici o sansa lui POLI !!!. Iancu va declara falimentul clubului, va vinde jucatorii si o sa-si recupereze (o parte din) banii investiti, iar noi vom mai avea fotbal performant in Timisoara peste vreo 10 ani. Si asta datorita lui Bojin. O sa-i ramanem vesnic indatorati gunoiului PSD-ist

10 milioane de euro? a spus: (martie 29th, 2012 at 19:01 )

Mai bine baga apa si canal in comunele din timis decat in buzunarele lu iancu. foarte bine, bojine, la gunoi cu tiganu!!!!!!!!!!

cu parere de rau a spus: (martie 29th, 2012 at 19:22 )

Poli e echipa noastra dar cu parere de rau cand ma gandesc ca datoria i s-ar plati din buzunaru ,meu si a lui x, y care muncim si platim taxe peste taxe mai buna e decizia asta

nu e foarte bine! a spus: (martie 29th, 2012 at 19:24 )

dar nici foarte rau! nu ii poti da lu iancu chiar tot ce vrea!parca il vad cum rade inecat pt ca stia ca o astfel de cerinta nu o va accepta nimeni!! si-a batut joc de toti alesii pe care i-a facut sa creada ca el,iancu de timisoara, va veni cu ceva rezonabil!!

sa moara tiganu!!!! a spus: (martie 29th, 2012 at 19:26 )

sa moara tiganu!!!! sa moara tiganuuuu!!!!!!!!!! el e singurul vinovat!!!!!! si-a spalat banii la timisoara!!!!!!! sa moara tiganuuu!!!!!

eu sunt cel mai prost a spus: (martie 29th, 2012 at 19:29 )

cand era amenintat cu puscaria , ba chiar a fost inchis, mai ca nu plangeam dupa el, spichiciunea dracului, ca nu merita asta ,ca e cel mai bun, ca a facut cel mai mult bine pt echipa noastra…doamne da tampit am mai fost sa cred in tiganu asta de bucuresti!!!

poli4ever a spus: (martie 29th, 2012 at 19:34 )

la-lalalalalala-la-la-la
la-lalalalalaal-la-la-la
gunoiae de mitici
gunoaie de mitici
sa nu va mai prindem pe aici
caci aici este timisoara
emigrantilor din toata tara
aici este banatul
aici e tara NOASTRA
NE PISAM PE CAPITALA VOASTRA!!!!!!!!
sa dispara TIGANU!!!!!!!!!!!!
SA INFUNDE PUSCARIA CA ACOLO E LOCUL LUI!!!!

un timisorean VIOLET a spus: (martie 29th, 2012 at 19:55 )

Da vom plesni de fericire cu titu bojin si cu psd-ul! Vom avea parcuri suspendate,sosele suspendate,spitale siuspendate,parcari suspendate! Daca ne-a promis tov.titu bojin, precis asa va fi si maximum intr-un an! Trist e ca sunt tembeli, care pun botul!

polistul a spus: (martie 29th, 2012 at 20:00 )

dupa alegeri nu se va mai auzi de bojin ,ciuhandru,robu ,orza ,ostaficiuc etc. sa votam toti polistii pe altcineva in functiile din judet si oras.indiferent pe cine ,numai nu pe cei de mai sus.

ADIO POLI ! !! a spus: (martie 29th, 2012 at 20:00 )

Ceeace altii AU PASTRAT TIMP DE 90 DE ANI, niste muhaele, inchipuite si arogante, au distrus in juma de ora, dar CU USILE INCHISE!!! Dragi timisoreni , ne meritam soara! Unde mai pui ca mai sunt naivi, bietii de ei, care cred ca banii aia vor fi folositi nu stiu la ce! Pai nu tre sa fi prea destept dsa-ti dai seama, cat reprezinta 1,8 milioane, sau 10 milioane de euro di DOUA MILIARDE, cat a avut ciuhandu pe mana!!!!!! Suntem un oras de tampiti, nu ma mir ca isi bate joc toata tara de noi!

balaurul a spus: (martie 29th, 2012 at 20:01 )

jos cu gunoiu de cihandu si ai lui si cu gunoiul de ostaficiuc!!!!!!!!!

radu a spus: (martie 29th, 2012 at 20:10 )

da, de la ripensia incoace Timisoara nu a mai avut fotbal, pentru ca nu a mai avut nemti, unguri sau evrei.

o singura iubire!! poli timisoara!!! a spus: (martie 29th, 2012 at 20:11 )

voi nu vedeti ce se intampla??tiganu de iancu iar a predat toate documentele mult prea tarziu, a negociat la fel de tarziu, astfel incat sa ii prinda pe cei ce trebuie sa voteze sa fie prinsi cu usa de termenul limita si astfel sa isi asigure un castig cat mai mare!!un tigan nenorocit

gica duru a spus: (martie 29th, 2012 at 20:17 )

da vi se pare normal ce cere iancu si modul in care o face? sau cum roata de rezerva ,distinsul dr robu, sare imediat sa plateasca 1,8 milioane + alte 10 pt doar 51%, dand dovada de un populism gretos din cale afara>>????hai ma fratilor ce dracu? mai bine 100% actiuni si sa se ia de la 0 decat sa il ingrase si mai tare pe miticul de iancu!!!!

bogdan a spus: (martie 29th, 2012 at 20:20 )

bojine! jos palaria!! nu te-ai lasat santajat de iancu…se pare ca iti fac bine negocierile de iesire din PSD

IANCU a spus: (martie 29th, 2012 at 20:23 )

singuru vinovat e iancu!

??? a spus: (martie 29th, 2012 at 20:28 )

de unde datorie frate asa mare??de 10 mil??pai ce a facut iancu de are asa datorii mari?si cum adica sa plateasca autoritatile locale datoriile unei societati comerciale?? sa plateasca licenta e una, dar datoriile societatii sa le plateasca iancu!! daca nu poate sa spuna de ce…

ADIO POLI ! !! a spus: (martie 29th, 2012 at 21:55 )

Datoriile erau de 1,8 milioane+ doua sute si ceva de mii, dar pt. a ceda 1005 A CERUT 4,8 mil, apoi 10 ! Astia nu au vrut de la inceput, adica sa dea 1,8 mil. pt. 51%!

CULMEA PROSTIEI a spus: (martie 29th, 2012 at 21:57 )

Cica noi preluam clubul dupa ce plateste Iancu datoriile!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pai Iancu nu mai plateste, vinde ce poate si nu mai aveti ce prelua!

Istoricul VIOLET a spus: (martie 29th, 2012 at 22:02 )

EXACT ASA a fost si la plecarea lui Zambon!!!!! Autoritatile(cam aceleasi…) au zis ca preiau ei clubul si Poli a ajuns in divizia D! Zambon s-a reintors in Romania dupa un an si a reinfiintat POLI, cumparand locul de la Viitorul Dragasani, dar POLI CEA ADEVARATA a ramas tot in D si -a zis Poli 2002 si a existat fara ca autoritatile sa stie ca mai exista, dar mai sa o sustina!

un timisorean oarecare a spus: (martie 29th, 2012 at 22:05 )

Ne vom obisnui fara fotbal! Cum ne-au obisnuit, primarele si ceilalti fara licee,fara spitale, fara piete,fara Parcul copiilor si fara multe-multe altele, ne vor obisnui si fara fotbal(si volei de fapt, deocamdata…) si ii vom vota in continuare, pana la adanci batraneti!

Geo a spus: (martie 29th, 2012 at 22:22 )

Poli e in prag de catastrofa de mult de cand Iancu a inceput sa o mulga ca pe o vaca care acxum a devenit stearpa. Cred ca nu ne dam seama ca banii astia tot din buzunarele noastre s-ar fi dus ca doar nu ar fi dat Robu de ex ca el e cu gura mare din buzunaru lui!?

banat republic a spus: (martie 29th, 2012 at 22:47 )

iancu chiar ne ia de prost???? dupa ce a cumparat jucatori scump si a vandut ieftin, a mai ramas si cu… datorii de 10 mil euro. miticul asta chiar e dobitoc.

Mm a spus: (martie 30th, 2012 at 10:42 )

Probabil s-au comandat niște sondaje de opinie si s-a ajuns la concluzia ca marea majoritate nu este de acord cu achiziționarea acțiunilor la Poli. Dar in ce se vor investi milioanele de EUR care revin sportului din bugetele locale si județene,aproximativ 1-2% din 300 mil de EUR ?

alte sporturi a spus: (martie 30th, 2012 at 11:29 )

si cum era sa dea tot bugetu alocat pt sporturi de fapt de n ori ami mult doar lui poli deci implicit doar fotbalului? At era corect? Exista si alte sporturi in Romania in care nu se investeste aproape deloc si se baga toti banii in fotbal care e afacere pt cei mai multi

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal

Primăria Timișoara semnează protocoale cu propriile departamente, pentru a putea să rezolve mai rapid problema mașinilor care sunt folosite la transportul ilegal de deșeuri. Oficial, parteneriatul semnat cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK a fost pus la punct ”pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri”. Consilierii locali...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie

Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Au demarat înscrierile pentru clasa pregătitoare la Şag. Sunt disponibile 44 de locuri în două săli recent renovate

În anul școlar 2024-2025 Şcoala Gimnazială din Şag  dispune de 44 de locuri la Clasa pregătitoare, distribuite în două săli. Copiii își vor desfășura activitatea, în săli recent renovate, utilate cu bănci și scaune noi, mobilier individual de depozitare, calculatoare și TV Smart cu conexiune la internet.  Luni, când au început înscrierile pentru cele 44...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au demarat înscrierile pentru clasa pregătitoare la Şag. Sunt disponibile 44 de locuri în două săli recent renovate
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În anul școlar 2024-2025 Şcoala Gimnazială din Şag  dispune de 44 de locuri la Clasa pregătitoare, distribuite în două săli. Copiii își vor desfășura activitatea, în săli recent renovate, utilate cu bănci și scaune noi, mobilier individual de depozitare, calculatoare și TV Smart cu conexiune la internet.  Luni, când au început înscrierile pentru cele 44...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au demarat înscrierile pentru clasa pregătitoare la Şag. Sunt disponibile 44 de locuri în două săli recent renovate
Cristian Moș se pregătește să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD, susţin cei din USR Timiş. Cei din USR mai sugerează că Moş a fost şantajat de PSD Timiş pentru a critica în termeni foarte duri filiala condusă de Dominic Fritz. În schimb, Forţa Dreptei sugerează că Moş şi-a negociat la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR şi Forţa Dreptei reacţionează la “dezertarea” lui Cristian Moş: Se pregăteşte să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD
Primăria Timișoara semnează protocoale cu propriile departamente, pentru a putea să rezolve mai rapid problema mașinilor care sunt folosite la transportul ilegal de deșeuri. Oficial, parteneriatul semnat cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK a fost pus la punct ”pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri”. Consilierii locali...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal
USR a rezolvat în timp record problema înlocuirii demisionatei Ana Munteanu din Consiliul Local Timișoara, iar înlocuitorul acesteia a depus jurământul pe postul preluat în cursul zilei de luni. Partidul rămăsese cu un consilier local în minus în CLT, în februarie, după ce controversata Ana Munteanu și-a dat demisia de pe postul oferit de alegători,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Înlocuitorul Anei Munteanu a depus jurământul pe locul rămas liber în consiliul local
Finalizat în urmă cu patru luni, primul spital construit în România din fonduri private, nu poate fi încă deschis din cauza unor proceduri birocratice, lucru care l-a indignat foarte mult pe senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan.  În urmă cu patru luni Asociaţia “Dăruiește Viață” a finalizat primul spital construit în România pentru copiii bolnavi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, revoltat: “Rafila, nu mai ține închis spitalul pentru copiii cu cancer!”
Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
SCM Politehnica Timișoara a jucat pe terenul echipei CSM Vaslui, în etapa a XXIII-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Meciul era vital pentru ambele echipele aflate în zona inferioară a clasamentului. Prima repriză a fost foarte echilibrată, chiar dacă gazdele s-au desprins la 5-2, în minutul 8. Reușitele lui Marjanovic, din 7 metri, și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pas uriaş spre salvarea de la retrogradare
Duminică spre seară, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la un accident rutier care ar fi avut loc pe raza localității Chișoda. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că, o femeie în vârstă de 36 de ani a condus un autoturism pe strada Cooperatorilor din localitatea Chișoda...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Femeie ucisă pe trecerea de pietoni în Chişoda
Top